Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Basından: Roche'tan Sağlık Çalışanlarına Özel Bilgi Merkezi Hattı - 25-09-2011



Kaynak: Medimagazin

444 76 24 Bilgi Merkezi, 7 gün 24 saat hizmet verecek
Hasta ve müşterilerinin ihtiyaçlarına en doğru çözümü üreten Roche, Türkiye genelindeki bütün sağlık çalışanlarının medikal enformasyon talepleri, yan etki bildirimleri veya ürün şikayetlerini kolayca ve etkin şekilde iletebilmesi için Roche Bilgi Hattı'nı kurdu.

7 gün 24 saat hizmet verecek olan 444 76 24 (Roche) numaralı Roche Dialog-Roche Bilgi Hattı, tıp dünyasının, Roche ürünleriyle ilgili olarak medikal bilgi ihtiyacı dahil olmak üzere, yan etki bildirimleri ve ürün şikayetleri için destek olacak.

Roche, hasta ve müşterilerinin ihtiyaçlarına kaliteli ürün ve hizmet verebilmek için onlarla sürekli iletişimde bulunarak, sorunlarının tanımlanmasını, çözümlenmesini ve gelecekteki ihtiyaçlarının öngörülmesini her zaman önemsiyor. Bu kurumsal prensipten hareket eden Roche Türkiye, kurduğu "Roche Bilgi Hattı" ile bu kapsamdaki önemli bir ihtiyaca çözüm üretti.

Türkiye genelindeki bütün sağlık çalışanlarına hizmet verecek olan 444 76 24 numaralı Roche Dialog-Bilgi Hattı'na 7 gün 24 saat ulaşılabilecek. Sağlık çalışanları, Roche Bilgi Hattı'na medikal enformasyon talepleri ve ürün şikayetlerinin yanı sıra yan etki bildirimlerini de iletebilecekler. Roche Bilgi Merkezi, 2012 yılından sonra Roche Türkiye'nin işbirliği çalışmaları yürüttüğü CEMAI (Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan) bölgesine de bilgi akışı sağlayacak.

Referans kaynağı olacak

Roche Medikal Direktörü Dr. Fulya Erman, Roche Bilgi Hattı'nın sağlık çalışanları için çok önemli bir hizmet sunduğunu belirterek, "Roche Bilgi Hattı'nın fonksiyonları sadece bilgi hattıyla sınırlı kalmayacak. Türkiye'de çok etkin bir medikal enformasyon merkezi kurulmuş oldu. Sağlık çalışanlarının 7 gün 24 saat ulaşabileceği Roche Bilgi Hattı, Türkiye ve tıp dünyası için bir referans kaynağı da olacak. Sektörün medikal bilgi ihtiyacını karşılayacak olan Roche Bilgi Hattı, yan etki bildirimleri açısından çok önemli bir rol üstlenecek. Yan etkilerin anında bildirilmesiyle, güçlü bir veri tabanına sahip olacağız. Bilgi akışının 2012 yılından itibaren CEMAI bölgesiyle paylaşılması ise, sistemin etkinliğini artıracak" diye konuştu.