Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Bağımsız Hekimler Platformu kuruldu - 11-05-2015


 20’den fazla tabip odasının katılımıyla Bağımsız Hekimler Platformu kuruldu. Platformdan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 

Biz Türkiye’nin hekimleri olarak, hiç kimseyi ötekileştirmeden inanç ve etnik kimlik ayrımı yapmadan her türlü düşünceyi kucaklayan bir yaklaşımla, mesleki sorunlarımızı özellikle de kayba uğrayan özlük haklarımızı önceleyerek, dimdik duruşumuzla, “Bağımsız Hekimler Platformu”nu kurmuş olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaya karar vermiş bulunmaktayız.

 

Bağımsız Hekimler Platformu olarak Ankara’da 2 Mayıs 2015 tarihli toplantımızda aldığımız kararlar şunlardır:

1)      Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sayın Dr. Bayazıt İLHAN’ın Ermenistan Tabipler Birliği Başkanına yazdığı özür mektubunun gerekliliği anlaşılamamıştır. Bir dönem karşılıklı yaşananve yorumunun tarihçilere bırakılması gereken acıları tek tarafa mal etmek yanlıştır. Bundan dolayı Bağımsız Hekimler Platformu bu mektubu reddeder.

 

2)      Önümüzdeki dönemde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyine seçilecek olan yönetimin belirlenmesinde Bağımsız Hekimler Platformu olarak çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir.

 

3)      Hekimler olarak sorunlarımıza sistematik olarak çözümler üretilmesi ve hekimlerin güç birliğinin tekrar tesis edilmesi için Bağımsız Hekimler Platformu olarak çalışma başlatılacaktır.

 

4)      Hekimlerin emeklilik şartlarında karşılaştığı adaletsizliğin ortadan kaldırılması için 5510 Sayılı kanunun ek 3. Maddesi tekrar düzenlenmesi ve gerekirse ilgili maddenin Anayasa Mahkemesine taşınması için siyasi partiler ile görüşmeler yapılmasına karar verilmiştir.

 

5)      Hekimlerin emekliliklerinde gelirlerinin artırılması için emsal kariyer gruplarına verilen makam, temsil göstergelerine sahip olması için çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir.

 

6)      Bağımsız Hekimler Platformu 19 Eylül 2015 Tarihinde Denizli Tabip Odası ev sahipliğinde toplanacaktır.

 

7)      Bağımsız Hekimler Platformu’nun Dönem Başkanlığını Dr. Gökhan ÖNEM’in (Denizli Tabip Odası), 2. Başkanlığını Dr. İbrahim Suat ÖKTEM’in (Kayseri Tabip odası), Sekreterliğini Dr. Lütfi TİYEKLİ’nin ( Kahramanmaraş Tabip Odası) yapmasına karar verilmiştir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

AFYON TABİP ODASI                       AKSARAY TABİP ODASI                     AMASYA TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI                    BOLU TABİP ODASI                           ÇORUM TABİP ODASI

DENİZLİ TABİP ODASI               KAHRAMANMARAŞ TABİP ODASI          KAYSERİ TABİP ODASI

KIRIKKALE TABİP ODASI                     KIRŞEHİR TABİP ODASI               MALATYA TABİP ODASI

NEVŞEHİR TABİP ODASI                   ORDU TABİP ODASI                     OSMANİYE TABİP ODASI

RİZE TABİP ODASI                           SAKARYA TABİP ODASI                     SAMSUN TABİP ODASI

ŞANLIURFA TABİP ODASI                TEKİRDAĞ TABİP ODASI                  YOZGAT TABİP ODASI

kaynak: medimagazin