Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Hasta vizitlerini artık robotlar yapacak! - 11-05-2015


 Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi’nde sağlık bilişimi alanında dünyadaki yeni gelişmeler, sağlık ve bilişim sektörü profesyonelleri ile paylaşıldı.


Zirvenin en dikkat çeken unsurlarından biri de hasta vizit robotu oldu. Dijital Hastane Platformu’nun ünlü konuğu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, hasta ile doktorun ülkelerarası iletişimini sağlayan hasta vizit robotu ilk kez denedi.

“Yeni teknolojilerin önemli bir bölümünü oluşturan robotlar sayesinde artık doktor, iyi olacak hastanın ayağına gelecek” diyen Prof. Sönmez, hasta ile doktor arasındaki sürekli iletişim kurabilen, hastanın durumunun anlık takibini sağlayan ve doktora hassas teşhis ayrıcalığı sunabilen teknolojilerin, gelecekte sağlık sektöründe çok önemli bir yer tutacağını söyledi.

 

Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi 15, sağlık ve bilişim sektörünün ortak çalışması olarak hayata geçirilen yeni projeler, son uygulamalar, sektörün geleceği ve özellikle ‘’Dijital Hastane’’ projesi gibi konularda, sektörün kanaat önderlerinin görüşlerinin paylaşıldığı çok önemli panel ve konferanslar da gerçekleştirildi.

Zirve kapsamında dünyanın ilk ve tek Dijital Hastane Platformu da kapılarını yeniden dünyaya açtı. Sağlık bilişimi alanında yeni gelişmeleri ve son teknolojileri tek bir çatı altında toplayan, 1000 m2 ’lik alanda gerçek zamanlı çalışan bir hastane kompleksi olan Dijital Hastane Platformu’nde özellikle geleceğin hastanelerinde kullanılacak robot teknolojileri tanıtıldı.

Sağlık ve bilişim dünyasını buluşturan Sağlık Bilişim Zirvesi 15 kapsamında, bu üçüncüsü düzenlenenen “Altın Steteskop Ödülleri” de sahiplerini buldu.

kaynak: sağlık aktüel