Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Prof.Dr.Süleyman Dinçer :Sağlıkta Bilgi İhracatı - 13-08-2011


Kaynak:Sağlık Dergisi

 Uzun zamandır ülkemizin yetişmiş insan gücünün tıbbi ve teknik alt yapısının başka ülkelerde pazarlanması ve bu ülkelerde sağlık ve benzeri uygulamaların geliştirilmesi anahtar ülke olması konusunda sizleri bilgilendirmeye çalışıyorum.

Ülkemizin önde gelen üniversitesi olan Kocatepe Üniversitesi Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ının önderlik ettiği bir uygulama ile başlamış olması sevindiricidir. Sağlık Dergisi

Ülkemiz de çoğu insanın düşünmediği bilgi ihracatı katma değeri en yüksek işlemlerdendir. Bu durumu yaptığı yurtdışı seyahatleri sırasında fark eden Kocatepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak öncü görevini üstlenmesi gurur vericidir.

Azerbaycan ile imzalanan bu protokol ile tıp eğitiminde karşılıklı işbirliği kurulmuş oldu. Bunlarla birlikte Afyon gibi ülkemizin fizik tedavi ve rehabilitasyon ve SPA merkezinin

yurtdışından hasta getirilmesi ve bu merkezlerde doktor fizyoterapistlerin eğitim olanağı olmuş oldu.

Azerbaycan gibi dost ve kardeş bir ülkeden başlaması ayrı bir onur olduğu kanısındayım.

Sayın YÖK Başkanının bu protokolün imzalanmasında bizzat katılarak ve oluşturulması aşamasında yaptığı katkıların göz ardı edilmemesi gerekir.

Bu ve benzeri uygulamaların bir bilgi ihracatı olduğunun unutulmaması ve bu tip uygulamalar ile ilgili merkezlerin gelişmesine katkıda bulunacağı ve bilimsel gelişmesine katkıda bulunacağı unutulmamalıdır. Öğretim üyeleri ve yöneticilerin geniş bir pencereden bakmasına ciddi katkıda bulunacağı bilinmesi gereken bir gerçektir.