Çalışmanın Uluslar arası anlamda saygın ve özgün bir dergi olan Clinical Biochemistry’ de yayımlandığını ifade eden Erel, yapılan bu çalışma ile araştırmacı hekimlere ücretsiz kit ve analiz imkanı sağlayacağını bunun yanında güçlü interaktif hizmet desteği ile hekimlere isim ve ana ortak olabilme ortamı da sağlayacaklarını kaydetti.
“Şimdiye kadar bu test mevcut değildi. Testi tanımlayarak, tanımladığımız durumu ölçmeye başladık. Başkalarının da bunu bizim gibi ölçebilmesini sağlayacak verimlilik ve niteliklerini geliştirdik. Ve bunu uluslar arası alanda yayımlatarak, Türk Patent Enstitüsüne de başvurumuzu yaptık” diye konuştu.
Çalışmasını Bilim dünyasında araştırmacılara öncülük edebilecek yeni bir test olarak ifade eden Prof. Dr. Özcan Erel, yaptığı çalışmanın kanser hastalıklarının gruplandırılmasında, obezite, diyabet, romatizma, enfeksiyonlar ve yaşlanma gibi bozuklukların mekanizmasında yeni bir çığır açacağını belirtti.
Erel, çalışmaya ortaklık edecek bilim insanlarının araştırmaya katılıp, Kitlere ihtiyaç olması halinde 1 haftada tüm Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak üretimi sağlayabileceklerini belirtirken, gönderilen testlerin sonuçlarını 1 hafta içerisinde raporlanmış şekilde hekimlere iletebileceklerini bildirdi.