Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Yüzlerce doktora TUS şoku! - 25-07-2014


kaynak: medimagazin

ÖSYM, yıllardır yaptığı Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS)nda hiç bir duyuru yayınlamadan değişikliğe gitti. ÖSYM’nin yaptığı bu değişiklikten dolayı yüzlerce doctor adayı mağdur olacak.



Şimdiye kadar TUS’a sınav tarihinden öncesine kadar mezun olabilen adaylar girebiliyordu. Bu Eylül TUS’u için yayınlanan başvuru klavuzundan ise  ‘başvuru tarihleri arasında mezun olmak’ şartı getirince yüzlerce doktor mağdur oldu.


Medimagazin’e ulaşan bir doktor adayı “Ben tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyim ve ÖSYM’nin Eylül ayında yapacağı TUS’a hazırlanıyorum. Şimdiye kadar bu sınava mezun olmayan, mezun olmasına birkaç hafta kalan son sınıf doktor adayları başvurabiliyordu. Tek şartı sınav yapılmadan önce mezun olmaktı. Ancak son kılavuzda bunu kaldırıp bizi mağdur ettiler. Ben bu sınava tam 10 aydır bilfiil çalışıyorum ve tüm programlarımı buna göre yaptım. ÖSYM sınava 50 gün kala keyfi olarak giremezsiniz diyor. Başvuru tarihleri bitmeden acilen yardımcı olunursa çok memnun kalırız.” diye konuştu.

 

23 Temmuzda başlayan başvurular 8 Ağustos'ta sona erecek.

 

 

Diğer taraftan bazı üniversitelerin mezun listelerini Sağlık Bakanlığa geç vermesi yüzünden bir çok doktor mecburi hizmet kurasına katılamıyor. Her iki taraftada mağduriyet yaşayan genç hekimler, daha meslek hayatına başlar başlamaz 'kargaşa' ile karşı karşıya kalıyor.