Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Covidien, İstanbul'da inovasyon merkezi açtı - 07-05-2014


 İSTANBUL - Tıbbi ürünler alanında yer alan kuruluşlarından biri olan ve 2013 cirosu 10 milyar doları aşan Covidien, toplam 21 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de İnovasyon Merkezi (CCI Türkiye) açtı.

Gelişmekte olan pazarlarda eğitim ve araştırma faaliyetlerini arttırmayı hedefleyen Covidien’in İstanbul’daki yeni tesisi, gelişmiş ekipman ve teknolojileri kullanarak Türkiye ve bölgedeki klinisyenlere ileri düzey prosedür ve teknikler konusunda karşılıksız olarak eğitim olanakları sağlayacak. Türkiye ve çevre ülkelerden yılda 5 binin üzerinde sağlık çalışanını eğitme kapasitesine sahip olacak merkezde, eğitimlere bireysel bazda katılımcıların yanı sıra kamu ve özel sağlık kuruluşlarında,üniversitelerde görevli doktor,hemşire ve diğer sağlık profesyonelleri katılabilecek.

"Türkiye büyüme potansiyeli ile önemli bir ülke"

Düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Covidien Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su José E. Almeida, “Covidien olarak, hasta bakımında standardı yükseltmek için sürekli olarak sınırları zorluyoruz.“Bu yatırım bizlere yenilikçi çözümlerimizin erişimini yeterince hizmet alamayan bir bölgeye de genişletmek için eşsiz ve değerli bir fırsat sunuyor” diye konuştu. José E. Almeida, Türkiye’yi bu alanda önemli ve büyüyen bir ülke olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Burada eğitim alan sağlık profesyonelleri bilgi ve deneyimlerini bölgesel bazda da paylaşma fırsatı bulacaklar.Eğitime katılan sağlık profesyonelleri,doktorlar,Türkiye'de merkemizde elde etttikleri deneyimleri ve kazandıkları becerileri kendi ülkelerine de taşmışı olacaklar. Mükemmeliyet merkezi olarak da gördüğümüz burada sadece sağlık profesyonelleri değil aynı zamanda mühendisler de yer alacak.Böylece yerel ihtiyaçlara uygun ürünlerin ve çözümlerin geliştirilmesinde inovasyon merkezi olarak işlev görecek" dedi.

İstanbul dünyadaki dördüncü merkez olacak

Basın toplantısında konuşan Covidien Türkiye Genel Müdürü Dr. Gökşin Özel “Bu merkez, hekimlerin yeteneklerini geliştirmek ve Türkiye’deki hastalara ileri düzey prosedürlere ve bakıma daha yüksek erişim sağlamak üzere tasarlandı.“ARGE mühendislerimiz, Türkiye ve gelişmekte olan pazarların genelinde karşılanmayan ihtiyaçlara odaklanacak, sağlık çalışanlarını gözlemleyecek, dinleyecek ve onlarla yakın bir çalışma içinde olacak”dedi. Covidien'in dünyada birçok ülkede pazar lideri ya da güçlü ikinci şirket olduğunu ifade eden Gökşin Özel, "Hastalara tedav, sürecinde daha iyi hizmet verilmesi ve enkısa sürede olumlu sonuçların alınması için sağlık profesyonellerine eğitim desteği sağlarken,içinde bulunduğumuz topluma da fayda üretmeye çalışacağız"dedi.

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde de merkez açılması planlanıyor

İstanbul’da açılan CCI Türkiye, Çin’in Şanghay, Hindistan’ın Mumbai ve Güney Kore’nin Osong şehirlerinin ardından, Covidien’in gelişmekte olan pazarlarındaki dördüncü eğitim merkezi olma özelliğini taşıyor. Covidien’in bu yıl içinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde de bir merkez açmayı planladığı bildirildi.ANKA


www.medimagazin.com.tr