Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Devlet, Batman Alman Hastanesini satın aldı - 14-02-2014


 Sağlık Bakanlığı, Batman Alman Hastanesine 22 Milyon TL vererek satın aldı. Milletvekili Ziver Özdemir "burası 150-200 yataklı Kadın Doğum ve Yeni Doğan hastanesi olacak" dedi.

Uzun zamandır pazarlığı yapılan ve Sağlık Bakanlığı uzmanlarının incelemesinden sonra satın alınmasına karar verilen Alman hastanesinin satışı tamamlandı ve bina sahiplerine ödeme yapıldı.

 

Milletvekili Ziver Özdemir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Alman hastanesinin "150-200 yataklı Kadın Doğum ve Yeni Doğan" olarak hizmet vereceğini, bedelinin Batman'a gönderildiğini ve seçim sonrasında hastanenin açılacağını söyledi.

 

Hastaneye 19.750.000 Tl, onarım ve tadilata da 2 milyon liralık ödenek ayrıldığını belirten Özdemir "Bilindiği üzere Alman hastanesinin Devlet'e kazandırılması için aylar öncesinden çalışma başlatmıştık. Alman hastanesi artık Devletin oldu. Muhtemelen bir ay sürecek olan tadilattan sonra Kamu Birliği Hastaneleri Genel Sekreteri Faruk Günak burasını Kadın Doğum ve Yeni Doğan hastanesi olarak faaliyete geçirecektir" açıklamasında bulundu.

 

Yeni hastaneyle ilgili tapu işlemlerine başlandığı ve hacizlerin kaldırılmasından sonra Hastane tapusunun Sağlık Bakanlığı adına çıkarılacağı ifade edildi.