Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Bakan Müezzinoğlu'ndan Balkan açılımı - 04-02-2014


Cumartesi, 01 Şubat 2014

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlarda sosyal güvencesi olmayan veya Türkiye'de tedavi olmak isteyip imkânı bulunmayan soydaşlarımızın ücretsiz olarak tedavi edilebilmesi için hazırlanan maddenin meclisten geçtiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Torba yasanın tamamının kanunlaşmasının ardından inşallah Balkanlar'da yaşayan sosyal güvencesi olmayan veya Türkiye'de tedavi olmak isteyip imkan bulamayan soydaşlarımız ülkemizde ücretsiz tedavi imkanı bulacak'' dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Süloğlu ilçesinde esnafı ziyaret etti. Vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinleyen Müezzinoğlu, daha sonra bir kahvehanede gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin ''Soydaşlara ücretsiz tedavi imkanı sağlayan çalışma hakkında bilgi verir misiniz?'' sorusu üzerine Müezzinoğlu, Balkanlar'da sosyal güvencesi olmayan veya Türkiye'de tedavi olmak isteyip imkan bulamayan soydaşların ücretsiz tedavi edilebilmesi için hazırlanan düzenlemenin geçen hafta Meclis'ten geçtiğini belirtti.

Müezzinoğlu, özellikle Balkanlar'da ve coğrafyamızda sağlık sorunu olan vatandaşların kendi ülkelerinde tedavilerini yaptıramadıklarını veya sosyal güvenceleri nedeniyle tedavi olamadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

''Meclisten geçen torba yasanın tamamının kanunlaşmasının ardından inşallah Balkanlar'da yaşayan sosyal güvencesi olmayan veya Türkiye'de tedavi olmak isteyip imkan bulamayan soydaşlarımız ülkemizde ücretsiz tedavi imkanı bulacak. Her yıl yaklaşık 400 soydaşımız tedavisini Türkiye'de ücretsiz yaptırabilecek. Hastalarla birlikte gelen 2 refakatçisinin de ülkemizde ihtiyaçları karşılanacak. Bu uygulama Türkiye'de olup da vatansız durumunda olan kişileri de kapsayacak.''

Türkiye'de tedavi olmak isteyen soydaşların büyükelçilik kanallarıyla başvuru yapacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, büyükelçiliğin Sağlık Bakanlığı'na bilgi vermesinin ardından hastaların 2 refakatçisiyle Türkiye'de her türlü ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Müezzinoğlu, ''Türkiye'de yoğun bakımlarla ilgili bir sıkıntı var mı?'' sorusuna karşılık, Türkiye'de şu anda olağanüstü bir yoğun bakım sıkıntısı olmadığını fakat bazı mevsimlerde hasta sayılarının fazla olması nedeniyle belirli bölgelerde geçici olarak yatak sorununun yaşanabildiğini ifade etti.