Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Sağlık Bakanı 2013'ü değerlendirdi - 28-01-2014


Cuma, 24 Ocak 2014

2013 yılı değerlendirme ve sağlıkta gelecek vizyonu toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,Tam Gün Yasası, sağlıkta şiddet , gereksiz tıbbi uygulamalar ve yürütülen ilaç politikalarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen ''2013 yılı Değerlendirme ve Sağlıkta Gelecek Vizyonu Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, sağlığın insanlığın tamamı için olmazsa olmaz bir gereklilik teşkil ettiğini, sektördeki başarının en büyük hak sahiplerinin de tüm sağlık çalışanları, hekimler, hemşireler, ebeler ve diğer çalışanlar olduğunu söyledi.

Bakan olarak bir yıl önce bugün 24 Ocak 2013'de hizmet bayrağını eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan devraldığını hatırlatan Müezzinoğlu, ''O gün şu cümleyi söyledim yine tekrarlamak istiyorum, 'Rabbim size nasip ettiği bu şekilde şanlı şerefli saygın bir devir teslimi bana da nasip etsin' dedim, bu duamı yeniden tekrarlamak isterim'' dedi.

Müezzinoğlu, sağlık alanında milletin karşısına çıkan bürokrasinin ortadan kaldırıldığını, artık tek aradıkları unsurun TC kimlik numarası olduğunu söyledi.

Sağlık alanında son bir yılda yapılan çalışmalara da değinen Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''hayalim'' dediği şehir hastaneleri konusunda 12 Eylül 2013'de İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde, 14 ilde kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk sağlığı kurumu binasi için toplu imza töreninin icra edildiğini hatırlattı.

Acil sağlık hizmetlerinin yurdun dört bir yanında en iyi şekilde sunulmasını sağlamayı hedeflediklerini, geçen yılın Mart ayında 484 ambulans ve UMKE aracını hizmete sunduklarını anlatan Müezzinoğlu, 702 ambulans, 8 UMKE aracı olmak üzere toplam 710 acil sağlık hizmetlerinde kullanılacak araçların teslimini de bu ay tamamlayacaklarını ve bütün illere bu araçları teslim etmiş olacaklarını bildirdi. Müezzinoğlu, ''Böylelikle bir yıl içinde bu ülkenin acil sağlık hizmetlerine 1150'den fazla ambulansı teslim etmiş olacağız ki biz vatandaşımıza ihtiyacı olduğu zaman nefesi kadar yakın olabilelim'' dedi.