Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Aile Hekimliği Çalışanları bu kazığı hak etmedi! - 12-08-2013


 Kaynak :Medimagazin

Kahramanmaraş Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Lütfi Tiyekli, yaptığı açıklamada toplu sözleşmenin yangından mal kaçırırcasına 'görevlendirimiş' bir sendika tarafından yapıldığını iddia etti.

Bu sözleşme ile sendikacılığın temel prensibi olan “temsil ettiği kesimlerin hak ve menfaatlerini koruma” nın  katledildiğini savuna Dr.Tiyekli, Hükümetin teklifinin de altında bir oranın ilgili sendika tarafından “temsil ettiği” kesimlere layık görüldüğünü belirterek şunları kaydetti:

Kamuoyuna sunulan hayali rakamların gerçeğini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz:Aile Sağlığı Çalışanlarına ilgili sendika tarafından 2013 yılı için %4.89  2014 yılı için %3 + 3  zam (!) layık görülmüştür.

Hükümetin teklifinin 2013 yılı için %3 + 3  , 2014 yılı için %3+3 olduğu gözönünde bulundurulursa ilgili sendikanın zam oranlarını düşürmek için gösterdiği üstün çaba ortadadır.

 Aile Hekimliği sistemini temsilden uzak bir yapının ürünü ancak bu kadar olabilir.

Aile Hekimliği Çalışanları bu kazığı hak etmemiştir!

Aile Hekimleri olarak gerçekten bizi temsil yeteneğine sahip bir oluşum istiyoruz. Aile sitemi çalışanlarını temsil yeteneğine sahip olmayan bir sisteme zorla üyeliği kabul etmiyoruz.

 Bir an önce Aile Hekimliği'nin temsil sorunu ortadan kaldırılmalıdır.

Kimse Aile Hekimlerinden “Stockholm Sendromu “ yaşamasını beklemesin; Aile Hekimleri, kendilerine yapılan organize haksızlıkla mücadele edecek birlikteliğe ve yeterliliğe sahiptir. Mücadelesini her platformda yapacak her ortamda tepkisini ortaya koyacaktır.