Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Doktoru öldüresiye dövdüler - 14-08-2013


 HAKKARİ- Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde doğum yaptıktan sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Güllü Bülbül'ün yakınları tarafından saldırıya uğrayarak dövülen ve hayati tehlikesi bulunan doğum uzmanı doktor Soner Pul, yoğun bakımda tutulurken, Yüksekova'daki doktorlar bugün iş bırakma eylemi yaptı.

Olay dün saat 21.00 sıralarında Yüksekova Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İlçeye 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kısıklı Köyü'nde yaşayan ve ilk çocuğuna hamile olan 22 yaşındaki Güllü Bülbül'ün doğum sancıları tuttu. Yakınları tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirilen Bülbül, normal doğum yaptıktan sonra yaşamını yitirdi.

Bunun üzerine Bülbül'ün yakınları doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Pul'a tepki gösterdi. Hastane önüne toplanan Bülbül'ün yakınları ile görüşen hastane yönetimi, sürecin idari soruşturmasının yapılacağı bildirildi. Ayrıca hasta yakınlarına isterlerse adli soruşturma yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunabilecekleri de söylendi.

40-50 KİŞİ SALDIRDI

Daha sonra adli soruşturma çerçevesinde Güllü Bülbül'e otopsi yapılması için Cumhuriyet Savcısı hastaneye geldi. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Pul ile şikayetçi olanların ifadeleri alındıktan sonra 40- 50 kişilik grup doktor Pul'a saldırararak öldüresiye dövdü. Doktor Pul, aldığı darbeler sonrası aynı hastanenin yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alındı, hayati tehlikesinin de devam ettiği belirtildi.

HASTANE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Yaşanan olayın ardından hastane yönetimince yapılan yazılı açıklamada, Güllü Bülbül'ün ölüm nedeniyle ilgili olarak, "Normal doğum sonrasında amniyotik sıvı embolisi olduğu tahmin edilen durum nedeniyle G.B. isimli hastamız vefat etmiştir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız ve ilgili diğer uzmanlarımızın tüm müdahalelerine rağmen hastanın kısa süre içerisinde kalbi durmuş ve vefat etmiştir" denildi. Doktorların ilçede zor şartlar altında görev yaptığını belirten hastane yönetimi, doktor Soner Pul'un hayati tehlikesinin devam etiğini belirtirken şu açıklamalara yer verdi:

"Hiçbir insanın yaşamak istemeyeceği böyle talihsiz bir olaydan sonra, henüz nedeni kesinlik kazanmamış bir durum için idari ve adli soruşturma başlatılmışken, böylesine hukuk dışı bir tavır içine girilerek hareket edilmesi hukukun üstünlüğüne inanan bizleri derinden üzmüştür. Ülkemizin farklı yerlerinden gelerek zor koşullarda mesleklerini icra eden ve en önemli gayesi insana hizmet etmek olan biz sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalması, sağlık çalışanı bulma noktasında büyük sıkıntı çekilen ilçemize sağlık çalışanlarının gelmesi konusunda oldukça büyük sıkıntıya yol açacağı çok iyi bilinmelidir. Daha 3 ay öncesinde Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde tek Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanının Yüksekova Devlet Hastanesi'nde olduğu ve ne zorluklarla sağlık hizmeti verildiği unutulmamalıdır. Arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz ve sorumluların bulunması için yapılan çalışmaların bizzat takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
"

DOKTORLAR İŞ BIRAKTI

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Nuretdin Kuzhan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığını fakat güvenlik kameralarının incelendiğini söyledi. Yaşanan olayın ardından Yüksekova'da çalışan doktorların, meslektaşlarına yapılan saldırıya tepki gösterek iş bırakma eylemi yaptığını belirten Dr. Kuzhan, acil servis dışında poliklinik hizmeti verilmediğini söyledi. (DHA)