Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Sağlık İstasyonuna Görev Şehidi Alan' ın İsmi Verildi - 02-11-2012


Kaynak: İHA

Ambulansla hasta götürürken kaza sonucu hayatını kaybeden 112 ambulans şoförünün ismi sağlık istasyonuna verildi.

1 yıl önce ambulansla hasta götürürken kavşakta beton mikser TIR'ının çarpması sonucunda vefat eden 112 ambulansı şoförü Halis Alan'ın anısına Merkez 4 nolu istasyonda anma töreni düzenlendi. Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan, sağlık çalışanlarının canları pahasına kutsal bir görev yaptıklarını, Halis Alan'ın hasta taşırken trafik kazası sonucu şehit düştüğünü ailesine tekrar başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Fidan Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin’e bu hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Törende konuşan Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Halis Alan'ın görev şehidi olduğunu söyleyerek, "İnsanlara hizmet vermek için çalışan kişiler sadece maaşını almak için çalışmıyor. Ambulans şoförü Halis Alan da sadece işini yapan biri değildi. O görevi sırasında geçirdiği kaza sonucunda şehit oldu. Bundan iki ay önce Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidan’ı ziyaretimizde görev şehidimiz şoför Halis Alan'ın anısına isminin istasyonlardan birine verilmesini talep ettik. Sağolsunlar Sağlık Müdürümüz bu talebimizi ilgililere talimat vererek ölümünün birinci yılında Merkez 4 No’lu İstasyonu Halis Alan İstasyonu olarak değiştirildi. Tekin bu anlamlı hareketlerinden dolayı başta İl Sağlık Müdürümüz Fidan’a ve ekibine, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim'' dedi.
Törene İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Hüseyin Seyhan Fidan, Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Sağlık Müdür Yardımcıları, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve Halis Alan’ın mesai arkadaşları ile ailesi katıldı.