Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Hastaya müjde verdi burnu ve eli kırıldı - 08-05-2012


Kayank:Hürriyet

Edinilen bilgiye göre, Tokat Medikal Park Hastanesi Doktorlarından Beyin Cerrahi Uzmanı Cengiz Cepoğlu, poliklinikte bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Kanlar içinde kalan Cepoğlu’nun aldığı darbeler sonucu elinde ve burnunda kırıklar oluştu.

Doktoru darp eden hasta yakını A.G.A ise polis tarafından gözaltına alındı. Polise ifade verdikten sonra basın mensuplarına yaşananları anlatan Dr. Cepoğlu, başka hastanelerde 13 yaşındaki T.A.’nın beyninde tümör olduğu söylenirken bunun aksine tümör olmadığı yönünde müjdeli haber verdiğini belirterek, “Gözünüz aydın beyinde tümör yok ‘gliozis’ dediğimiz olaydır. ‘İlaçlarını düzenleyeceğiz’ dedim ve mutlu bir şekilde çıktılar. Yarım saat sonra tekrar geldiler. ‘Bırak bu gliozis işlerini biz sizi şikayet edeceğiz’ dediler. Onlara gliozis kelimesine internetten bakmaları için eğildim not yazarken babası burnuma vurdu. Kendimi korurken de elime vurdu” dedi.

"YOĞUN BAKIMDAKİ HASTASINI AMELİYAT EDEMEYECEK"
Cepoğlu, acil beyin ameliyatı olması gereken hastasına müdahale edemeyeceğini ifade ederek, “Yoğun bakımda bir hastam var, İstanbul’dan ameliyat olmaya geldi. Bir omurilik tümörü var Sivas’tan, ayağı kötü bir hastam var Amasya’dan geldi.

Bunların ameliyatını gidip hastalara bu olaydan dolayı yapamayacağımı söyleyeceğim. Çok üzgünüm. En çok yoğun bakımdaki hastama üzülüyorum. Meslektaşlarım, ‘1 ay hekimlik yapamayacağımı’ söyledi. Ben cerrahım, müjdenin karşılığında böyle bir şey oldu. Kimsenin inanacağını zannetmiyorum ama inşallah inanırlar” diye konuştu.

Tokat Medikal Park Hastanesi Genel Müdürü Dr. Dursun Bulut ise yaşanan olayı kınayarak, insan sağlığı ile uğraşan fedakarca hastalarına hizmet veren sağlık çalışanlarına böyle bir saldırının yapılmasının kamuoyunun takdirine bıraktığını söyledi.

Dr. Mete Bayburtlu da meslektaşının yarın ameliyata alınacağını belirterek, yaşanan saldırıyı şiddetle kınadı. Bayburtlu, "Meslektaşımız, bu akşam ve yarın yapacağı bazı cerrahi girişimleri sırf bu olay nedeniyle yapamayacak. 1-1.5 ay süre hekimlik görevinden uzak kalacak. Maddi ve manevi kayıpları olacak. Son derece üzgünüz" şeklinde konuştu.
Öte yandan 22 yıllık hekim Cepoğlu'nun canlı yayında ameliyat yapan başarılı doktorlardan olduğu bildirildi.