Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Doktorlar isyanda! - 18-04-2012


Kaynak:Habertürk

Türk Tabipler Birliği yarın türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Meslektaşları bir hasta yakın tarafından bıçaklanarak öldürülen doktorlar, iş güvenliğine sahip olmamalarını protesto edecekler.

Öldürülen Doktor İçin Binlerce Sağlık Çalışanı Caddelere Döküldü

Gaziantep'te dün görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen doktor için bu gün sağlık sektörü adeta durdu. Hastane önünde toplanan binlerce sağlık çalışanı sessiz protestonun ardından yürüyüş yaptı. 
Dün öğle saatlerinde Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde bir şahsın dedesinin ölümünden sorumlu tutularak öldürülen genç doktor Ersin Arslan için yüzlerce sağlık çalışanı sabahın erken saatlerinde iş bırakma eylemi yaparak hastane önünde toplantı. Acil servis önünü kapatan sağlık çalışanları buradaki sessiz eylemlerinin ardından yürüyüşe geçti. Devlet hastaneleri ve özel hastanelerde çalışan, doktor, hemşire, sağlık teknisyenlerin sayısı binlere ulaştı. Hastane etrafında toplanan binlerce sağlık çalışanı Hürriyet Caddesi üzerinden İstasyon Meydanına yürüdü. Yürüyüş boyunca slogan atan sağlık çalışanları doktorlara yapılan saldırıları kınadı.

Çorum'da Görev Yapan Doktorlardan Gaziantep'teki Saldırıya Kınama

Gaziantep'te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan için Çorum Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorlar saygı duruşunda bulundu. 

Acil Servis önünde toplanan Türk Tabipler Odası Birliği Çorum Şubesi ile Aile Hekimleri Derneği'ne üyedoktorlar yaptıkları basın açıklaması ile Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı kınadı. 

Basın açıklamasına Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Musa Zorlu'nun yanı sıra, Tabipler Odası Başkanı Şahatay Şahin, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ali Yılmaz, hastane doktor ve hemşireler ile idari personel katıldı. 

Acil servis önünde doktorlar adına bir konuşma yapan Dr. Şahatay Şahin, Gaziantep'te görev yapar Dr. Ersin Arslan'ın 26 yaşında mesleğinin baharında bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi. 

Son zamanlarda istatiksel olarak sağlık çalışanlarına yönelik saldırılan azalmasına rağmen bu olayın kendilerini üzdüğünü dile getiren Şahin, "Ölen kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 
Basın açıklamasının ardından doktorlar Dr. Arslan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Çorum Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ali Yılmaz'da yazılı bir basın açıklaması yaparak, Gaziantep'te meslektaşlarına görevi esnasında saldırı yapıldığını haberini aldıkları anda ülkedeki tüm hekimler gibi kendilerinin de gibi kanlarının donduğunu, akıllarının yerinden oynadığını söyledi. 

Genç yaşta insanlığa "can vermek" için hizmet veren bir hekimin "canını almak" düşüncesiyle yapılan bu saldırının "hekime şiddet" boyutunun bir göstergesi olmaktan çıkarak ülkedeki tüm hekimlerce terör olayı olarak algılandığını dile getiren Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Özellikle, cahillere verdikleri cesaretlerle, hekimleri bu terörün hedefi haline getiren anlayışı lanet ediyoruz. Bir hekim, bir ülkenin yetişmiş en önemli değeridir. Onu bu tür saldırılara maruz kalacak şekilde ortada ve bir başına bırakan politikaları da lanetliyoruz. "Sivil şehitlik" kavramının tartışıla geldiği bu günlerde eğer böyle bir rütbe herhangi bir meslekten insana nasip olacaksa, bunu en çok hak eden, bu menfur saldırıya uğrayan meslektaşımız olmalıdır. Acımız ve kaygılarımız çok büyük olduğunu bildirir ve yapılan saldırıyı tüm hekim arkadaşlarımızla birlikte öfke ve nefretle kınıyoruz