Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Organ ve doku dağıtımı, elektronik ortama alındı - 02-02-2012


Kaynak :Zaman Gazetesi

Sağlık Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan 'Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre artık organ ve doku nakli dağıtımı elektronik ortamda, bakanlığın belirlediği esaslara göre yapılacak.

Nakil merkezleri kendilerinde sıra bekleyen hastalara ait listeleri güncelleştirmek zorunda olacak. Yönetmeliğe göre, ülke genelinde organ ve doku nakli hizmetleri alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasında gerekli koordinasyonu sağlamak ve çalışmaların verimliliğini artırmak için organ dağıtımı, elektronik ortamda yapılacak.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Remziye Akkuş'un organları, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından bağışlandı. Akkuş'un karaciğerinin Mersin Üniversitesi, böbreklerinden birinin İzmir Tepecik Hastanesi, diğerinin ise Ankara Başkent Hastanesi'ne hastalara nakledilmek üzere gönderildiği öğrenildi. Öte yandan beyin kanaması teşhisiyle bir süredir tedavi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Çiğdem Güven'in bağışlanan organlarından kalbi, başarılı bir operasyonla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Rukiyye Pürcü adlı hastaya nakledildi. Yetkililer, yoğun bakım ünitesinde bulunan Pürcü'nün sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

ANKARA, SAMSUN AA