Hematology Specialist Association | Haberler

GÜLDEM BERKMAN AİFD BAŞKANI OLDU


19 Mart 2012, İstanbul. Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin (AİFD) 5. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Yönetim Kurulu:
 
Güldem Berkman (Novartis)   Yönetim Kurulu Başkanı
Muhittin Bilgütay (Bausch&Lomb)   Başkan Yardımcısı
Kadir Tepebaşı (Lilly)   Başkan Yardımcısı
Dr. Emin Fadıllıoğlu (GSK)   Başkan Yardımcısı
Dr. Şebnem Avşar Tuna (Novo Nordisk)   Yönetim Kurulu Üyesi - Sayman
Olivier Guillaume (Sanofi)   Yönetim Kurulu Üyesi
Hervé Dussart (Astra Zeneca)   Yönetim Kurulu Üyesi
Engin Kap (Amgen)   Yönetim Kurulu Üyesi
Stanley Mendonca (Pfizer)   Yönetim Kurulu Üyesi



AİFD’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Güldem Berkman (Novartis), Muhittin Bilgütay (Baush&Lomb), Kadir Tepebaşı (Lilly), Dr. Emin Fadılllıoğlu (GSK), Olivier Guillaume (Sanofi), Hervé Dussart (Astra Zeneca), Engin Kap (Amgen), Dr. Şebnem Avşar Tuna (Novo Nordisk) ve Stanley Mendonca (Pfizer).

AİFD Denetleme Kurulu ise Roland Stehlin (BI), Dr. Süha Taşpolatoğlu (Roche), ve Sven Schmidt (Bayer)’den oluştu.

Yapılan görev dağılımı sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Muhittin Bilgütay, Kadir Tepebaşı ve Dr. Emin Fadıllıoğlu seçildi. Saymanlık görevine ise Dr. Şebnem Avşar Tuna getirildi.

AİFD Başkanı Güldem Berkman görevi devralmasının ardından şu açıklamayı yaptı:

“Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği olarak, sektörümüzün son dönemde yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecinde hastalarımızın en yeni ve etkili ilaçlara erişimlerini sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu süreçte en öncelikli konumuz tüm paydaşlarımızla işbirliği içinde daha sürdürülebilir ve öngörülebilir bir sistemin oluşturulması için çabalarımızı artırarak devam etmek olacak.

Özellikle inovasyonun ve Ar-Ge yatırımlarının her zamankinden daha fazla ön planda olduğu bir dönemdeyiz. AİFD olarak ülkemizin Ar-Ge yatırımlarını çekmesi başta olmak üzere, ilaç imalat ve ihracat kapasitesinin artırılması ve yenilikçi tedavilerin tüm dünya ile eşzamanlı olarak hastalarımıza sunulması için alternatif öneriler geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin ilaç endüstrisi için bölgesel bir üs haline getirilmesi için de önerilerimizi hazırlamaktayız.

Tüm bu çalışmalarımızda hastalarımızı odağa koyarak, ülkemizin sağlık alanında başlattığı vizyoner değişimin yatırımlar anlamında da destekleneceği bir dönem haline gelmesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu çalışmalar için gerekli zeminin oluşturulmasına katkı sağlayan tüm geçmiş yönetimlerimize bu vesile ile teşekkür ediyoruz.”

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Hakkında

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Türk insanının yeni ve orijinal ilaçlara erişimini sağlamaya ve ülkemizde sağlık sorunlarına etkin çözümler bulunmasına katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye’de faaliyet gösteren araştırmacı ilaç firmaları tarafından 2003 yılında kurulmuştur. Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin 38 bioteknoloji ve Ar-Ge ağırlıklı üyesi bulunmaktadır. AİFD üyesi olan Abbott, Actelion, Alcon, Alexion, Allergan, Amgen, Astellas Pharma, Astra Zeneca, Bausch + Lomb, Bayer, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Celgene, Chiesi, Daiichi-Sankyo, Eczacıbaşı Baxter, Ferring, Fresenius Kabi, Gilead, GlaxoSmithKline, IBSA, İ.E. Ulagay, Intendis, Johnson & Johnson, Lilly, Lundbeck, Merck, MSD, Nestle Healthcare Nutrition, Novartis, Novo Nordisk, Nutricia Klinik Beslenme, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB Pharma dünyadaki yeni ilaç araştırmalarının büyük bölümünü yapan araştırmacı ilaç firmalarıdır.