Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Kanser ve diğer kronik hastalıklar için maddi destek sağlanacak - 16-12-2016


Kanser ve diğer kronik hastalıklar için maddi destek sağlanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılacak yeni sosyal yardım programı ile kanser ve verem gibi uzun süreli tedavi gerektiren ve kronik hastalıklarla mücadele eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek sağlanacak
 
Kanser ve diğer kronik hastalıklar için maddi destek sağlanacak
 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılacak yeni sosyal yardım programı ile kanser ve verem gibi uzun süreli tedavi gerektiren ve kronik hastalıklar ile mücadele eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek sağlanacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar ve Sağlık bakanlıklarının iş birliğinde, özel gereksinim gruplarındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni bir sosyal yardım programı hayata geçirilecek. Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü uzmanları ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla yardım programına ilişkin ilk toplantı yapıldı. Bu kapsamda, kanser ve verem gibi uzun süreli tedavi gerektiren ve kronik hastalıklarla mücadele eden, bu süreçte sadece sağlık açısından değil, maddi olarak da yıpranan ihtiyaç sahibi ailelere destek verilecek.

Tedavi süreçlerinde maddi olarak yıpranan yoksul durumdaki vatandaşlar için başlatılacak yardım programının 81 ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yürütülmesi planlanıyor. İhtiyaç sahiplerine yapılacak yardımın miktarı, kaç kişinin yararlanacağı gibi detaylar ise daha sonra belirlenecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yoksul vatandaşlar için yapılan sosyal yardımların yanı sıra "Eşi vefat eden kadınlar", "Muhtaç asker ailelerine yardım", "Öksüz, yetim ve asker çocuklarına yardım" gibi uygulamalarla özel gereksinim gruplarındaki ihtiyaç sahibi on binlerce vatandaşa destek sağlanıyor.

Sosyal yardım desteklerinden hali hazırda 3 milyonun üzerinde yoksul vatandaş yararlanırken, 2017'de bakanlığa tahsis edilen kaynakların yaklaşık yüzde 95'inin sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlere ayrılması öngörülüyor.

2017'de sosyal yardımlar için bakanlık bütçesinden 20 milyar lira, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan ise yaklaşık 6 milyar liranın ayrılması planlanıyor.