Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Bu ameliyata 150 doktor ve hemşire katılacak - 13-04-2015


 Yapılacak olan nakilde Spiridonov'un kafası, başka bir vücude yerleştirilecek. Operasyonun en az 36 saat sürmesi öngörülüyor.


Bir Werdnig-Hoffman hastası olan Spiridonov'un hayatının sona ermesi yüksek ihtimal gibi görünüyor, hatta nörologlar yaşayacağı tecrübenin ölümden daha öte bir acı olacağını söylüyor. Uzmanlar, nakil yapılan vücut Spiridonov'un kafasını reddedebileceğini, ve acı içinde bir ölümün onu bekliyor olabileceğini belirtiyor.

Amerikan Beyin Cerrahları Derneği Başkanı Dr. Hunt Batjer, bu durumun kimsenin başına gelmesini istemediği söylüyor ve ekliyor "Şahsen ben kimsenin bana bunu yapmasına izin vermezdim"

Dr. Batjer'e göre asıl mesele, bir kafanın (omurga ve şahdamarı ile birlikte) başka bir bedenle birleştirilmesinin bugüne dek yaşanmamış bir çıldırışa neden olabileceği...



 


New York Üniversitesi Medikal Etik Direktörü Arthur Caplan ise nakli gerçekleştirecek olan cerrah Canavero için "deli" sıfatını kullanmaktan çekinmiyor. Caplan, kafa nakli yapılan bir hastanın kimyasının tamamen bozulacağı ve şimdiye dek görülmeyen bir akıl yitirmeye sebep olacağını söylüyor.

Tarihin ilk kafa nakli deneyi bundan 45 yıl önce, 1970 yılında bir maymun üzerinde denenmiş, ancak maymun ancak bedenin kafayı reddetmesi sebebiyle hayvan yalnızca 8 gün hayatta kalabilmişti. Omurilik ve bedenin doğru birleştirilmemesi sebebiyle nefes alması dahi mümkün olmamıştı.