Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Genel sekreter müsteşar yardımcısı oldu - 22-05-2014


Sağlık Bakanlığ'ında üst düzey bürokrat değişimi devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nda üst düzey bürokrat değişimi devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına geçtiğimiz günlerde Ümraniye EAH Üroloji Kliniği Sorumlusu Dr. Eyüp Gümüş getirilmişti. Bu atamanın ardından müsteşar yardımcılarında da bir değişim bekleniyordu. Medimagazin'in edindiği bilgilere göre ilk değişim yine İstanbul'dan bir transferle gerçekleşti. İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şuayıp Birinci müsteşar yardımcısı olarak atandı.

Diğer taraftan en uzun müsteşar yardımcılığı görevinde bulunan Dr.Ekrem Atbakan ve Yasin erkoç'un da müsteşar yardımcılığından alınmasının yeniden gündeme alındığı belirtiliyor.

 

Dr. Şuayıp BİRİNCİ

1973 yılında Rize’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Rize ve Trabzon illerinde tamamladı. 1998 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1998 yılında Rize’de acil servisi hekimi olarak meslek hayatına başladı.  1998 ve 2001 yılları arasında Sağlık Ocağı, 112 Acil ve Rize Devlet Hastanesi’nde görev yaptı.

2004 ve 2005 yılları arasında; Ümraniye Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’nde acil servis hekimi olarak çalıştı.  2005 ve 2009 yılları arasında Ümraniye Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundu.

2009 ve 2012 yılları arasında; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü; İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.  İl Sağlık Müdürlüğü; Sağlık Bilgi Sistemleri Şubesi ve Tıbbi Cihaz ve Biyomedikal Şubeleri yöneticiliğini yürüttü.

02.11.2012 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılarak, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı.

Dr. Şuayıp BİRİNCİ; 2010 yılında Beykent Üniversitesi, İşletme Anabilim Dalı, Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi programında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2011 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi ve Gazikent Üniversitesinin ortak programı olan Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans Programına halen devam etmektedir. İlgi alanları; sağlık bilişimi, iletişim teknolojileri, sağlık ve hastane yönetimidir.

 
Kaynak: Haber Kaynağı