Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Ambulans görevlisinin en acı görevi - 25-02-2014


Pazar, 23 Şubat 2014

Muğla'nın Ortaca ilçesinde ATT görevlisi en zor görevini yaptı. Kaza yapan oğlunu hastaneye yetiştirdi ama.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında bir kişi öldü, bir kişide de ağır yaralandı. Yaralılara müdahale için gelen ambulans şoförü Ali Akkuş, oğlunu kanlar içinde görünce serinkanlılığını koruyup görevini yaptı ancak çabaları sonuçsuz kaldı.

Kaza, Ortaca merkez Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Dalyan'dan Ortaca istikametine doğru seyreden Engin Demirel (21) idaresindeki 48 RY 217 plakalı motosiklet, kavşağa geldiği sırada direksiyon hakimiyeti kaybedince yaya kaldırımına çıktı. Yaklaşık 20 metre savrulan motosiklet, yol kenarında bulunan deponun duvarına çarptı. Motosiklette yolcu olarak bulunan ve kask takmayan Kadir Akkuş (22), savrulup deponun duvarına çarparak yere yığıldı.

OĞLUNU KANLAR İÇİNDE GÖRÜNCE ŞOK YAŞADI

Kazayı görevler ağır yaralanan iki arkadaş için 112 Acil Servisten yardım istedi. Olay yerine aynı anda Ortaca ve Dalyan'dan iki ayrı ambulans sevk edildi. Bölgeye ulaşan ambulans şoförü Ali Akkuş, yaralılardan birinin oğlu olduğunu görünce büyük şok yaşadı. Soğukkanlılığını koruyarak ekip arkadaşları ile beraber yaralılara ilk müdahale eden baba, oğlu ve yaralı arkadaşını hastaneye yetiştirdi.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

ATT görevlisi Ali Akkuş'un oğlu Kadir Akkuş, Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaklaşık 1 saat süren müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Morga kaldırılan Kadir Akkuş cenazesine, otopsi sonrasında ailesine teslim edildi. Kazada ağır yaralanan sürücü Engin Demirel'in de hayati tehlikesinin devam etiği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.