Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Ambulans doktorunu kahreden tesadüf - 17-12-2013


Pazartesi, 16 Aralık 2013

Adana'da bir kayığın alabora olması sonucu 3 kişinin kurtarıldığı, 2 kişinin kaybolduğu anda olay yerine ambulans ile giden doktor hayatının en büyük acısını yaşadı.Talihsiz doktor aldığı haberle yıkıldı.

Adana'da bir kayığın alabora olması sonucu 3 kişinin kurtarıldığı, 2 kişinin kaybolduğu anda olay yerine ambulans ile gelen doktorun, gölde hala bulunamayan Turgut Bülbül'ün (33) ablası Dr. Nuran Bülbül olduğu ortaya çıktı. Doktor o anları anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Seyhan Baraj Gölü'nde, aşırı rüzgar nedeniyle geçtiğimiz çarşamba günü alabora olan kayıkta bulunan kayıkçı Hacı Osman Gönen (53), Rabi Akkor (30) ve Ahmet Kocabey (44) sualtı ekipleri tarafından kurtarılmış, kurtarılan 3 kişiye 112 Acil Servis ekipleri müdahale etmişti.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin başında bulunan nöbetçi doktorun, hala kayıp olan Turgut Bülbül'ün ablası Dr. Nuran Bülbül olduğu ortaya çıktı. 112 Acil Servisi'nde görevli olan doktorun o gün nöbetçi olduğu, olay yerine gidip kurtarılanlara müdahale ederek hayata tutunmalarını sağladığı belirlendi.

GERÇEĞİ ÖĞRENDİĞİNDE ŞOKA GİRDİ

Bülbül olaydan sonra, akşam yakınlarının telefon açmasıyla aynı olayda kardeşinin kayıp olduğunu öğrenerek şoka girdi. Doktor, üzerinden şoku 2 günde zor atarak, olay yerine tekrar gelip kardeşinin arama çalışmalarını takip etmeye başladı. Adaya geldiğinde gözyaşlarına boğulan Nuran Bülbül o gün yaşadıklarını anlatırken, "Telsizden anons geçince olay yerine hareket ettim. Kayığın rüzgardan alabora olduğunu söylediler. Adana'da bu kadar rüzgar olur mu diye sordum.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Ama olay yerine gelince çok rüzgar olduğunu gördüm. Bu arada ağabeyim Yusuf'un otomobilini olay yerinde gördüm. Ama o sürekli buralara geldiği için önemsemedim. Daha sonra kurtarılanlara müdahale ederek, onları hastanelere götürdük. Ben normal işime döndüm, akşam kardeşimin aynı olayda kayıp olduğunu öğrendim. Ben bilemezdim kardeşimin kayıp olduğunu, aynı kayığa bindiğini" diyerek ağladı.

Doktorun ağabeyi Yusuf Sağat ise kardeşinin doktor olduğunu, o gün de nöbetçi olduğu için kurtarılan 3 kişiye müdahale ettiğini, akşam kardeşinin de aynı kayıkta olduğunu ve kayıp olduğunu öğrenince şoka girdiğini söyledi.

Dr. Nuran Bülbül şimdi her gün kardeşinin arama çalışmalarını adadan izliyor. Bu arada sağlık sorunu yaşayan ağabeyi Yusuf Sağat ve annesi Nesibe Bülbül'e müdahale eden, ağabeyinin tansiyonunu ölçen Bülbül, daha sonra ambulans çağırarak hastaneye kaldırılmasını sağladı.

Kayıp olan Turgut Bülbül'ü arama çalışmaları ise devam ediyor.