Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Sağlık Bakanlığı 9 Mayıs'ta kura ile atama yapacak - 15-04-2012


Kaynak:Zaman Gazetesi

Sağlık Bakanlığı 9 Mayıs'ta kura ile atama yapacak

Sağlık Bakanlığı, 2012 yılı birinci dönem ilk defa ve yeniden açıktan atama kurası gerçekleştirecek. Kuraya, emekli ve uzman tabipler de katılabilecek.

Sağlık Bakanlığı, 2012 yılı birinci dönem ilk defa ve yeniden açıktan atama kurası gerçekleştirecek. Kuraya, emekli ve uzman tabipler de katılabilecek.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün, kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan atanacak sağlık personeliyle ilgili duyurusuna göre kura başvuruları Personel Bilgi Servisi (PBS) üzerinden yapılacak. Müracaatlar 27 Nisan'da son bulacak. Kuraya, açıktan (ilk defa veya yeniden) atanmak isteyen ve 5371 sayılı kanun gereği devlet hizmeti yükümlülüğü bulunmayan uzman tabip ve tabipler katılabilecek. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı kanuna tabi devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapanlardan kuranın çekildiği 9 Mayıs 2012 itibarıyla devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamış olanlar ile emekli olan tabip ve uzman tabipler de yararlanabilecek.

657 sayılı kanuna tabi devlet memuru olarak Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar kuraya başvuramayacak. Kuraya katılacak adayların, PBS'den başvuru yaptıktan sonra başvuru formunu imzalayıp notere onaylatarak en geç 2 Mayıs Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Evrak Şubesi'nde olacak şekilde kargo ile göndermeleri gerekiyor. İlan edilen yerlere yerleştirme işlemleri ise 9 Mayıs Çarşamba günü noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.