Güncel Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Gamze'ye ilik müjdesi - 07-04-2012


Kaynak:Hürriyet Gazetesi

TÜRKİYE’nin, 3 yaşındaki oğluna duyduğu sevgiyle hayata tutunma çabası vermesiyle tanıdığı lösemi hastası Gamze Akbaş’a, uygun ilik müjdesi yurt dışından geldi. Birinci kür kemoterapi tedavisinin ardından ikinci kür kemoterapiyi Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ndeki özel bir sağlık kuruluşunda alan Gamze Akbaş’a, uygun iliği yurt dışındaki donör verecek.  

Uzun araştırmalar ve ileri tetkikler sonucu Türkiye’nin yanı sıra dünyanın pek çok kemik iliği bankasında yapılan taramalarda yurt dışından iki uygun donör tespit edildi. Haberi Gamze Akbaş’ın tedavisini ilk başlatan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan katıldığı televizyon programında verdi.

KEMOTERAPİNİN BİTİMİNDE NAKİL


Bu aşamadan sonra doku tipi tamamen Gamze ile uyan donörlere ulaşılarak hala donör olup olmadıkları öğrenilecek ve sağlık testinden geçirilecek. Bu aşamanın da tamamlanmasının ardından Gamze’nin ikinci kür kemoterapi tedavisinin bitiminde yurt dışından getirilen kemik iliği nakledilecek.

"KUŞ GİBİ HAFİFLETTİ"

Tedavi gördüğü hastanede DHA muhabiri ile mutluluğunu paylaşan Gamze Akbaş, kendisine destek olan binlerce insana teşekkür etti ve diğer hastaların da böyle bir müjdeyi duyabilmesi için dua ettiğini vurguladı. Habere ailesiyle birlikte çok sevindiğini belirten Gamze, "Artık elimizde güçlü bir silahımız var. Şimdi bunun rahatlığıyla yola çıkacağım. Son haber bizi kuş gibi hafifletti. İnşallah artık hastalığım sular seller gibi aksın gitsin. Atakan’ımla, oğlumla son ayrılığımız olsun" diyerek duygularını ifade etti.