| Haberler Hematoloji Uzmanlık Derneği

Türkiye-Azerbaycan işbirliği protokolü



Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı hizmet veren Merkezi Klinika arasında 4 Temmuz 2011 Pazartesi günü "Eğitim, Öğretim, Sağlık ve Kültürel İşbirliği Protokolü" imzalandı. 

Azerbaycan'da gerçekleştirilen imza töreninde; YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yusuf Ziya Özcan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sayın Muhittin Şimşek, Azerbaycan Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Cemil Aliyev, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Azerbaycan Merkezi Klinika Baş Direktörü Melikşah N. Acuner hazır bulundu. 

Protokol, YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yusuf Ziya Özcan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ile Azerbaycan Sağlık Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Cemil Aliyev ve Azerbaycan Merkezi Klinika Baş Direktörü Melikşah N. Acuner tarafından imzalanarak, yürürlüğe girdi. 

Karşılıklı görüşlerin ifade edildiği törende Azerbaycan Sağlık Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Cemil Aliyev, kendilerini Azerbaycan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugün ilk adımları atılacak işbirliğinin önümüzdeki dönemde öğrenci ve öğretim elemanı değişimleriyle artarak süreceğine inandığını belirtti. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yusuf Ziya Özcan, "Afyon Kocatepe Üniversitesi sayın rektörü ile birlikte bu protokolü imzalamaktan memnuniyet duyuyorum. İki dost ülkenin iki önemli kurumu arasında gerçekleştirilen bu protokol ile eğitim, öğretim, sağlık hizmetleri ve kültürel alanlarda çok verimli işbirliği imkânlarının hayata geçirileceğine inanıyorum" dedi ve her iki üniversiteye bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diledi." 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ise, protokolün iki kurum arasındaki ilişkileri hem sağlık, hem de diğer sektörlerde geliştirmek, güçlendirmek ve karşılıklı olarak işbirliğini teşvik etmek amacı taşıdığını belirtti. 

Ayrıca YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve beraberindeki heyet, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Bakü şehrinde faaliyet gösteren Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile de görüşmelerde bulunarak, iki kurum arasında yapılacak işbirliği protokolü üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Afyon Kocatepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi adına Prof. Dr. Amiraslanov Ahlıman, kurumlararası işbirliği protokolü yapma konusunda prensipte anlaştılar. Azerbaycan Tıp Üniversitesi heyeti, önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar'a gelerek incelemelerde bulunacak.